Tuesday, November 13, 2007

Summa sumarum

Veckorna går men jag hinner inte sätta mig ned och summera. Summeringar är bra, de gör att man kan reda ut tankarna så att man vet vad som händer. Två livgivande guldkornshelger har passerat och jag förstår nu hur viktigt det är att skapa och ta vara på det magiska i livet. Det är svårt när Bebisbestyren gör vardagen så väldigt praktisk och konkret, men det krävs egentligen inte så mycket. En lång varm dusch, en kaffe med skummad mjölk och kanel, några tända ljus eller lite mys i sängen - tillsammans eller bara alldeles själv. Det kan räcka rätt långt, och även de små och ofullständiga stunderna räknas.

Har också insett att det inte är så tokigt att fylla år ändå, och att lycka kan köpas för pengar. Åtminstone tillfälligt. För bland det bästa man kan göra när man har tappat bort sig själv är att gå och shoppa sig en ny identitet med presentkort som man har fått av sina bästa människor. Eller att skaffa en ny tatuering. Och herregud vad viktigt det är med social input. En lyckad middag med vänner och spökpaljetter på bordet kan fylla i hur suddiga konturer som helst och gör att man känner sig lite mera som sig själv. Vi har pratat om det i över ett år men inte fått till det förrän nu, men bättre nu än aldrig. Så lite men ändå så mycket liksom.

Den här helgen har varit eftertänksam, hektisk och rolig. Att en liten treåring kan ha så mycket energi är obegripligt, och som ickeförälder till samma energiknippe kan man inte annat än beundra de trotsiga försöken att foga omvärlden efter den egna viljan. När elvaåringen försöker göra samma sak är det inte riktigt lika charmigt, men egotänket är ett fascinerande fenomen oavsett. Egentligen borde man kanske ha lite mer av det även som vuxen, men någonstans på vägen lär man sig att andra också är viktiga och ibland går det överstyr så att man helt glömmer sig själv. Det är då man ska lämna bort Bebisen till moster och gå och se Jonas Gardell helt och hållet för sin egen skull. Mycket roligare kan man inte ha under en och samma tvåtimmarsperiod. Han är ett geni som ger så mycket mer än bara ett gott skratt och det skulle vara mycket intressant att knäcka en flaska rödvin tillsammans med honom. Nu var han bara en tillfällig gäst i våra liv och vi i hans, men för oss gjorde det ändå skillnad. Ännu en bra helg.

No comments: